יעקב איזנשטט נולד בת"א בשנת 1938 לאב מנהל עבודה ב"סולל בונה" ולאם שהייתה מראשוני המורים בבית הספר היסודי "גורדון" בחולון.
כאשר יעקב היה בן שנתיים עברה משפחתו להתגורר בשכונת "קריית עבודה" בחולון. מאז ועד היום יעקב הוא תושב העיר.
בילדותו למד יעקב בבית הספר "ביאליק" והמשיך לתיכון "קוגל". הוא היה חניך ואחר כך מדריך בנוער העובד והלומד.
לאחר שסיים את לימודיו בשנת 1956, התגייס לצה"ל ושירת ביחידת נ"מ אשר באותן שנים הייתה שייכת לחיל התותחנים. לאחר שסיים את קורס הקצינים חזר לשרת כקצין בנ"מ בחיל האוויר. יעקב השתחרר מהשירות הסדיר בשנת 1959 בדרגת סגן ובשירות המילואים הארוך עלה עד דרגת רס"ן.
לאחר השרות הצבאי פנה יעקב ללימודים אקדמאים ב"אוניברסיטת ת"א". שם למד במסלול לתואר שני במיקרו ביולוגיה וביו כימיה. עם סיום התואר עסק בעבודות שונות ובמחקר, אך את מקומו האמיתי מצא במנהל האקדמי, בתחילה ב"אוניברסיטה העברית" בירושלים ולאחר מכן ב"אוניברסיטת ת"א", שם עבד במשך קרוב ל-40 שנה. בשנת 1975 למד יעקב בתוכנית למנהלים בכירים בפקולטה לניהול ב"אוניברסיטת ת"א".
בשנת 1961 נישא לניבה ויחד הקימו את ביתם בחולון. ניבה עבדה במשך 34 שנים כרכזת לימודי הביולוגיה בתיכון "אילון" בחולון. לזוג נולדו שלוש בנות ושישה נכדים.
את עבודתו באקדמיה החל בתפקיד ראש מנהל הפקולטה למדעי החברה, תפקיד בו כיהן עשר שנים, המשיך לתפקיד סגן המזכיר האקדמי של האוניברסיטה והחל משנת 1977 ובמשך עשרים ושש שנים, עבד כמנהל היחידה ללימודי חוץ של "אוניברסיטת ת"א". יעקב הקים וניהל את היחידה וערך את תכניות הלימוד. "בזה אני רואה את מפעל חיי".
בשנת 1978 נבחר יעקב לעובד מצטיין של "אוניברסיטת תל אביב", ובשנת 1993 זכה בפרס ארצי לחינוך מבוגרים מטעם "האוניברסיטה העברית" בירושלים.
יעקב חתום על יותר ממאה אלף תעודות שהנפיקה האוניברסיטה לתלמידיה.
מאז שפרש מתפקידו, מקדיש יעקב את רוב זמנו להתנדבות בשני מקומות עיקריים: ב"אוניברסיטת ת"א" וב "מוזיאון והארכיון לתולדות חולון" שם הוא מתנדב פעיל בארכיון ועוסק בשימור, בתיעוד ובמחשוב אוסף של כ 25,000 תמונות עבר מחיי העיר.
במהלך השנים יזם פרויקט של שימור מסמכים בהם מסמכי ותנועות הנוער בחולון של פעם ועוד.
בשנת 2014 נבחר יעקב איזנשטט למתנדב המצטיין של "רשת קהילה ופנאי" בחולון.
.jpg)